iOS 16 a widgety na zamykací obrazovce? Opravdu je tohle funkce, na kterou jsme čekali?

Nově představený mobilní operační systém iOS 16 přinesl na světlo světa kontroverzní novinku v podobě widgetů na zamykací obrazovce, kterou si nyní budeme moci personalizovat. 

To na jednu stranu může být pro mnoho uživatelů zajímavým zpestřením, na druhou stranu ovšem je nutné položit si otázku, koliko času vlastně na zamykací obrazovce trávíme, neboť právě tato otázka může býti podstatnou!

Řadě uživatelů a jsem jeden z nich zamykací obrazovka poslouží pouze k nutnosti celý telefon s pomocí Face ID odemknout a prakticky vůbec nás tak nezajímá její obsah, tedy samozřejmě až na důležitá oznámení, která se u nově představeného šestnáctého vydání iOS přestěhovala úplně dospod obrazovky, kde lze celý tento malý sloupeček rozbalit poklepnutím a s oznámeními tak interagovat.

Co by jistě řadu uživatelů potěšilo více jsou interaktivní widgety, se kterými lze pracovat a údaje v nich třeba scrolovat. To bohužel Apple ani nadále u svých widgetů neumožňuje a jediným relativně interaktivním widgetem tak zůstává ovládání přehrávané hudby!

#Škoda #Snad příště!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace AlDente, aneb omezte nabíjení Macbooka na 100% a šetřete nabíjecí cykly a stárnutí baterie

Přijdou nové Apple Watch v osmém vydání s novým designem po vzoru iPhonů 12 a 13?