AirPlay

 Jednou z funkcí, kterou jsem si velmi oblíbil je AirPlay. AirPlay slouží pro bezdrátový přenos multimédií za účelem přehrání po síti WiFi. Lze tak mezi Applími přístroji snadno přenášet jak zvuk, video či také fotografie.


AirPlay neslouží k uchování přehraného obsahu v cílovém zařízení, prostě se daný obsah přehraje a nezůstane po něm žádný bordel na disku.


Homepod Mini

Jedním takovým přístrojem určeným pro přehrávání multimédií může být chytrý reproduktor Homepod Mini, který sice se službou Apple Music může fungovat nezávisle, ale pokud chcete do reproduktoru poslat například zvuk z přehrávaného videa na YouTube (pouze příklad), tak právě k tomu dokonale poslouží AirPlay, který nepřenáší zvuk pomocí bezdrátového přenosu Bluetooth, ale naopak po síti Wifi, ke které jsou beztak připojena veškerá Applí zařízení ve Vaší domácnosti.


Počítače se systémem Mac OS 12 Monterey jako vstupní AirPlay multimediální centra


S příchodem nového systému Mac OS 12 pro počítače značky Apple nám bylo umožněno použít počítače Mac jako vstupní multimediální centra využívající právě AirPlay pro potřebu přehrání hudby, filmu či prohlédnutí fotografií, což je příjemná maličkost při používání těchto strojů v kombinaci například s telefonem iPhone.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace AlDente, aneb omezte nabíjení Macbooka na 100% a šetřete nabíjecí cykly a stárnutí baterie

Přijdou nové Apple Watch v osmém vydání s novým designem po vzoru iPhonů 12 a 13?