Mag Safe je zpět

 Nabíjecí magnetický konektor MagSafe můžeme znát z dřívějších Macbooků. Apple tento nabíjecí konektor zařízl někdy v roce 2015 / 2016. Tehdy byl tento konektor nahrazen konektorem Thunderbolt ve tvaru oboustraného konektoru USB C.


V letošním roce jsme se ovšem mohli dočkat návratu této legendy, což bylo způsobeno nejspíše potřebou vyššího napájecího výkonu, než by mohl tento konektor nabídnout.


Současná varianta ovšem nabízí silnější magnety, snad z důvodu zaručení přenosu tak velkého výkonu mezi nabíječkou a právě novými počítači Macbook Pro čímž se zároveň ztrácí výhoda odpojení kabelu v případě zakopnutí bez následného stržení Macbooku Pro.


MagSafe nabíjecí podložku ovšem Apple nenabídl pouze u počítačů Macbook Pro, ale rovněž u chytrých telefonů iPhone, kdy se od verze 12 můžeme těšit z magnetů umístněných na zádech těchto mobilů. K tomu se pevně uchytí magnetický puk, který díky magnetům a ideálně zapojené a nasměrované podložce (puku) zajistí výkon nabíjení až 15W, což je dvojnásob nabíjecího výkonu u běžných QI bezdrátových podložek, které Apple na nabíjecím výkonu omezuje právě na 7,5 W.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace AlDente, aneb omezte nabíjení Macbooka na 100% a šetřete nabíjecí cykly a stárnutí baterie

Přijdou nové Apple Watch v osmém vydání s novým designem po vzoru iPhonů 12 a 13?