Apple Watch Cellular

V loňském roce po dlouhém očekávání Apple začal do ČR dodávat Apple Watch s podporou eSIM. To pro našince znamenalo mílový skok kupředu, neboť konečně bylo možné vyrazit do terénu bez nutnosti mít v kapse iPhone. Jistě, že výdrž Apple Watch není zcela ideální, na jednodenní výlet si však myslím v pohodě vystačí.

Částečné osamostatnění

Apple Watch tedy začali být konečně schopny provozu i bez nutnosti neustálého propojení s iPhonem, ačkoli ten je stále potřebný k prohlížení zdravotních záznamů apod.

Co se však od chvíle, kdy se tyto hodinky začali prodávat na českém trhu mění, je možnost telefonovat, posílat SMS či iMessage a prohlížet obsah v aplikacích, kde byla doteď nutná konektivita WiFi. 

Bohužel na českém trhu eSIM v hodinkách prozatím podporuje pouze mobilní operátor T-Mobile a ti, kteří disponují jiným operátorem utřou.

Bohužel si nejsem zcela jistý, zda T-Mobile pouze zdvojí Vaší již existující SIM v telefonu, nebo bude eSIM do hodinek prodávat také samostatně, sice si nejsem zcela jistý, jestli by se nějaký Véna pustil do smlouvy s T-Mobilem a dostal plně nové telefoní číslo, ale to teď neřešme!

Prozatím bohužel nic nenasvědčuje tomu, že by se i ostatní čeští operátoři chystali uvést své tarify pro chytré hodinky a další nositelnou elektroniku, ať již společnosti Apple či její konkurenci.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace AlDente, aneb omezte nabíjení Macbooka na 100% a šetřete nabíjecí cykly a stárnutí baterie

Přijdou nové Apple Watch v osmém vydání s novým designem po vzoru iPhonů 12 a 13?