Integrovaný odečítač systémů Microsoft Windows (Narator) - Použitelnost jako nouzového řešení před instalací kvalitního odečítače NVDA/Jaws

právě na toto téma bych rád zaměřil svoji mysl, neboť mě skutečně zajímají detaily ohledně instalace systému Windows nevidomým uživatelem za použití integrované čtečky obrazovky Narator.

Velmi konkrétně mě pak zajímá užití tohoto integrovaného nástroje v momentě, kdy si donesu nový počítač domů a ihned po prvním spuštění musím zadat všemožné detaily a donastavit si fungování systému ke spokojenosti uživatele, včetně přihlášení pod účtem Microsoft.

Opravdu i nevidomý uživatel zvládne celé toto kolečko nutných drobností a dodělků nastavení systémů Windows 10/11 sám?

Určitě nedoufám, že by mohl Narator nahradit funkcí léty ověřené odečítače obrazovek NVDA a Jaws, jako doplněk systému pro chvíle, kdy není možné spustit výše zmíněné odečítače (NVDA / Jaws), například při všemožných updatech / upgradech systémů může být nástroj Narator velmi užitečným nástrojem i pomocníkem pro nevidomého uživatele.

Právě Naratorem a jeho možnostmi bych se do budoucna rád zabýval, neboť mě přístupnost a přívětivost systémů Windows v tomto směru dosti zajímá!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace AlDente, aneb omezte nabíjení Macbooka na 100% a šetřete nabíjecí cykly a stárnutí baterie

Přijdou nové Apple Watch v osmém vydání s novým designem po vzoru iPhonů 12 a 13?