Jarní event přinesl nečekanou nálož novinek!

Včerejší konferenci na níž Apple uvedl své novinky pro letošní jaro bych ani v nejmenším neoznačil za nudnou!

Prvně představenou novinkou byl nový iPhone SE obsahující nejnovější čipy A15 Bionic z loni na podzim uvedených top modelů řady iPhone 13. Právě toto byla asi nejočekávanější novinka, kterou Apple uvedl, co jsme však nikdo nehádali byla cenovka začínající u nás cca na 12 tisíc Kč, což není zdaleka nejhorší cenovka novinky!

Jako další si vzal Apple na paškál nový iPad Air, který svou výbavou definitivně nahradil špatně prodávaný iPad Pro v jedenácti palcové úhlopříčce. Čip M1 Apple ponechal, pouze snížil konečnou cenovku!

Nečekané? To se ovšem Apple začal pouze rozehřívat!

Právě nyní přichází na paškál krychle v podobě Macu Studio, který poskytne čipy M1 Max stejně jako v případě nových Macbooků Pro nejvyšší řady. Zde to však nekončí a Apple uvedl na trh zcela nový čip M1 Ultra, což je výsledek spojení dvou M1 Max čipů. Tohle řešení bude mít za následek až neočekávatelný výkon, který v této krychličce zaplňuje ze dvou třetin ventilátory pro chlazení a nejvyšší efektivitu! 

Apple totiž při představení loňských novinek zapomněl zmínit, že Silicon čipy M1 disponují jakýmsi propojovacím portem (Bridgem), který umožní propojení více těchto čipů mezi sebou pro zefektivnění a získání vyššího výkonu. 

Teprve zde se ukazuje skutečná efektivita výroby vlastního řešení čipů, neboť zde nic nepřijde na zmar!

Otazníkem však stále zůstává uvedení nového Mac Pro počítače, neboť zde si opravdu nejsem jistý užitnou hodnotou oproti této novince!

5K Retina Apple Studio displej

V neposlední řadě Apple uvedl na trh 5K 27 palcový budget displej, který sice nenabídne technologii XDR v podobě 120 Hz zobrazovače, za to však nabídne "příznivou cenovku končící na téměř 43 tisících Kč.

Pro více informací viz:

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace AlDente, aneb omezte nabíjení Macbooka na 100% a šetřete nabíjecí cykly a stárnutí baterie

Přijdou nové Apple Watch v osmém vydání s novým designem po vzoru iPhonů 12 a 13?