Počítač Apple Mac Studio a Studio displej!

Apple nám na úterní konferenci představil hned čtveřici více či méně očekávaného hardwaru. Předně se jedná o telefon iPhone SE v již třetím vydání, který se v ničem vzhledem neliší od svého dva roky starého předchůdce, do jaké doby hodlá Apple renovovat starý vzhled iPhonů 8 je ovšem otázkou! Za mě je tohle parádní #FAKE, který si svoji počáteční cenovku za 64GB úložiště v hodnotě 12 tisíc zaslouží Apple dostat kladivem mezi rohy!

Snad jedinou příjemnou vlastností nového iPhonu je použití nejnovějšího čipu A15 Bionic, který přišel na trh s novinkami pro letošní rok v podobě iPhonů 13!

I přesto nemyslím, že by si tento iPhone nenašel cíleného zákazníka.


Dalším produktem na přetřes a jakousi mezigenerační reinkarnaci byl samosebou nový iPad Air v jedenácti palcové úhlopříčce, který nově integrací a převzetím čipu z iPadů Pro, tedy M1 Silicon nejspíše nahradí právě iPad Pro 11. Samozřejmě zde Apple nahradil displej, který tuším není ani OLED, ale ani nenabízí podporu 120Hz, za to však iPad Air přijde na trh s nižší cenovkou a konektorem USB-C.

Třetí a asi nejzajímavější novinkou bylo uvedení nového počítače Mac Studio, který nabídne čipy až M1 Ultra, vzniklé spojením čipů M1 Max, které nnabízí tak hrubý výkon, že si moc nedovedu představit užívánní ještě něčeho výkonnějšího. I přesto se však máme v nejbližší době dočkat uvedení nového Macu Pro, který podle mé předtuchy překoná naše nejbujnější představy o výkonu.

Apple Studio Displej

V konečné fázi jsme se mohli dočkat uvedení nového budget displeje, který disponuje rozlišením 5k, ztrácí ovšem body za neexistující HDRa nepodboru frekvence 120Hz. Jeho cenovka začíná na čtyřiceti tisících Kč, což za mě ztrácí přídomek Budget.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace AlDente, aneb omezte nabíjení Macbooka na 100% a šetřete nabíjecí cykly a stárnutí baterie

Přijdou nové Apple Watch v osmém vydání s novým designem po vzoru iPhonů 12 a 13?