Rodina čipů M1 Silicon, aneb jaký bude závěr? M1 (Titan)?

Apple v úterý uvedl na trh nová zařízení, která krom nové generace iPhonu SE disponovala také iPadem  Air5 s M1 Silicon čipem a v neposlední řadě došlo k uvedení počítače Mac Studio, který nejvíce svým tvarem připomínal krychličku, popřípadě dvojici počítačů Mac Mini postavených na sebe!

Do tohoto počítače Apple vměstnal čip M1 Max, který odpovídá koeficientu dvou M1 Ultra čipů. Dle mého zvojnásobení již existujícího čipu M1 v nejvyšší generaci znamená, že na nás na podzim vyskočí nejnabušenější čip M1 Titan (nejspíše), který Apple integruje do počítače Mac Pro!

Samozřejmě počítám i s nižšími konfiguracemi, které mohou pro "nenáročného" uživatele obsahovat nynější čipy M1 Ultra.

Pokud tedy vycházíme ze zdvojnásobení nejvýkonějšího čipu M1 Ultra, pak M1 (Titan) bude obsahovat dvojici těchto čipů M1 Ultra.

Zajímavé bude sledovat, jak se Apple popere s modularitou svého nejvýkonějšího potomka Mac Pro, neboť právě modularita je pro mnohé profesionály důležitým argumentem. Právě nadruhou stranu rychlost těchto strojů vychází právě z krásy konceptu System On Chip, které umožní zasadit veškerou elektroniku a paměti do jediného čipu, z čehož také vychází rychlost tohoto řešení!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace AlDente, aneb omezte nabíjení Macbooka na 100% a šetřete nabíjecí cykly a stárnutí baterie

Přijdou nové Apple Watch v osmém vydání s novým designem po vzoru iPhonů 12 a 13?