Mac OS vs. Windows X iPhone

Mac OS je skvěle optimalizovaný operační systém, bohužel Apple v posledních letech nějak zanevřel na řešení více či méně zjevných problémů, které občas dokáží pozlobit! Mě osobně nejvíce otravuje život vícevrstvé prostředí operačního systému Mac OS, kdy je nutné se k interakci se všemožnými ovládacími prvky nejprve vnořit / vynořit pro provedení určité interakce. To značně otravuje život a zpomaluje práci!

Naproti tomu existuje systém Windows, který řada nevidomých uživatelů používá nechci říci raději, ale spíše o alternativě Mac OS nemají tušení! Já jsem jeden z vyvolených, který si dokáže poradit s oběma operačními systémy a to ve Windows jak se softwarovým odečítačem Jaws, tak i NVDA. tím se však rozhodně nechci chlubit, ale rozhodně tuto svoji vlastnost považuji za jistou výhodu.

V posledních měsících stále více zvažuji nad tím, zda budu i nadále pokračovat v ekosystému Applu, nebo přešupačím k operačnímu systému Windows, který rovněž není vůbec špatnou alternativou!

Jedním z mnoha aspektů je existence iPhonu, ovšem ten využívám prakticky úplně nezávisle na počítači Mac. Ano, jistě občas využiju přenosu dat z Macu do iPhonu či naopak skrze AirDrop, ale bez toho se klidně obejdu. Funkce AirPlay spolu s Homepodem využívám beztak pouze s iPhonem, neboť pomalejší připojení znemožňuje užití homepodu Mini s Macbookem Pro.

Reálné využití Macbooku v kombinaci s iPhonem by bylo pouze v případě selhání iOS, ale tento případ nastává tak málo, že se tohoto případu bát určitě nemusím a kdyby tomu náhoda skutečně chtěla, tak iTunes na Windows může být řešení.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace AlDente, aneb omezte nabíjení Macbooka na 100% a šetřete nabíjecí cykly a stárnutí baterie

Přijdou nové Apple Watch v osmém vydání s novým designem po vzoru iPhonů 12 a 13?