7,5 W bezdrátové nabíjení vypadá na dnešní dobu jako výsměch, ovšem ani 15 W Magsafe bezdrátové nabíjení přímo stvořené Applem není žádný luxus

Bezdrátové napájení tu s námi je již pár let! Standardem se stalo v tomto odvětví označení QI (čti ČI).


Tato technologie jistě nalezla své místo u řady uživatelů, neboť položení telefonu či sluchátek na nabíjecí podložku působí rychleji a méně otravně než klasické připojování kabelů.


Bohužel Apple v tomto směru za konkurencí značně zaostává, neboť v případě běžných Qi bezdrátových nabíječek nabídne maximální výkon nabíjení 7,5W, čímž za konkurencí značně zaostal. 


Před dvěma lety ovšem poprvé do nových iPhonů 12 umístil do zad telefonu magnety, které doléhají k jejich protikusům na bezdrátové  MagSafe nabíječce, čímž je zaručena optimální pozice nabíjecích cívek a napájení tak může probíhat až dvojnásobnou rychlostí čili 15 W.


Ovšem i tímto Apple za konkurencí stále zaostává. dovolím si zde malou poznámku, že bezdrátové nabíjení a hlavně teplo, které při tomto procesu může vznikat značně omezuje životnost baterie a snad právě také proto Apple nenabízí výkonnější možnost nabíjet Váš iPhone, snad právě s ohledem na Váš akumulátor.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace AlDente, aneb omezte nabíjení Macbooka na 100% a šetřete nabíjecí cykly a stárnutí baterie

Přijdou nové Apple Watch v osmém vydání s novým designem po vzoru iPhonů 12 a 13?