Microsoft Volterra, aneb ARMová budoucnost podle Microsoftu!

Microsoft Volterra by mohla být právě taková budoucnost na poli PC jakou nám před necelými dvěma lety ukázal Apple s jeho Silicon čipy, které kompletně nahradí procesory Intel napříč portfoliem produktů společnosti Appple!

Prozatím se však jedná pouze o jakýsi první jiskru něčeho nového, která bude rámcově k dispozici vývojářům. Konečně to ovšem vypadá, že i Microsoft pochopil, že v ARMové architektuře je skryt jistý potenciál a architektura x86/64 již nenabídne takový potenciál, na jaký by jsme do budoucna rádi naráželi!

Volterra navíc spoléhá na možnost propojit více těchto miniPC (stanic) do jediného celku, čímž se nejspíše bude navyšovat potenciální výkon tohoto hardwaru. Pro Microsoft je nyní nejspíše nejdůležitější upravit celý operační systém Windows tak, aby jej bylo na takových strojích možné používat a to včetně veškerého softwaru, kterého se za roky existence operačního systému Windows nashromáždilo více než dost!

Další variantou by následně mohl být rovněž operační systém v Cloudu, ovšem poté dle mého bude výkon těchto ARMových počítačů na druhé koleji.

Každopádně existence operačního systému Windows 365, tedy varianta s ročním předplatným rovněž nezní úplně špatně, obzvláště pak co se celkové údržby tohoto operačního systému týče, neboť celkový provoz vč. všech Vašich dat bude probíhat pouze v cloudu, čímž se mi takové řešení zamlouvá snad ještě více!

Každopádně sledovat toto dění do budoucna bude doopravdy zajímavou náplní jednoho technicky založeného geeka, byť je #Blind.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace AlDente, aneb omezte nabíjení Macbooka na 100% a šetřete nabíjecí cykly a stárnutí baterie

Přijdou nové Apple Watch v osmém vydání s novým designem po vzoru iPhonů 12 a 13?