Mobilní hra "Top Dragon Cave" hratelná i pro #Blind uživatele

Jedna z dalších her, které je možné ovládat rovněž bez podpory zraku od herního studia Kikiriki Games se v AppStoru objevila před pár dny a ačkoli jsem nechtěl, má zvědavost mě dohnala a já si tuto herní pecku skutečně pořídil.

Hra minimálně začíná tak, že princezna je vězněna drakem ve věži zámku oslepena dračím dechem, aby drak zamezil jejímu pokusu o únik. Jediným kontaktem s vnějším světem je pro ní kamarádka "mluvící holubice", která ji zdělí, že princ, který se ji vydal vysvobodit byl napaden tuším lesními tvory, či další havětí žijící v lese a ukryl se v nedaleké jeskyni, kde byl přeci jen donucen záporným entitám vyzradit sídlo princeznina momentálního pobytu.

Oslepená princezna se proto musí začít tomuto útoku různých entit bránit, kdy v základu její výbavou je luk s toulcem šípů a meč. Jelikož je princezna slepá, vše se řídí podle poslechu a hra je pro nevidomé hratelná díky serii dotykových gest a útoků na tyto entity ať již z přímého směru, popřípadě otáčením do stran. Pro boj zblízka disponuje princezna mečem, mnohdy však může své nepřátele zasáhnout dopředu na větší vzdálenost pomocí luku s šípy.

Za každé kolo či level princezna získává poctivou odměnu formou zlaťáků, za které si musí dokupovat šípy, lektvary pro uzdravení a vylepšené zbraně.

Pokud ve hře začnou princezně docházet životy, projeví se to nejprve mírným, poté zesilujícím bušením srdce, kdy se nutně musí uzdravit s pomocí lektvaru!

Hra je výborně zpracovaná a vyžaduje jistou dávku logiky, neboť je zapotřebí ušetřit dostatek zlaťáků pro následné pořízení diamantového meče, který je ve vyšších levelech nutností!

Výborné na celé hře je fakt, že celý její děj není na půl hodiny, ale hra má spád a je delšího charakteru.

#Blindlife

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace AlDente, aneb omezte nabíjení Macbooka na 100% a šetřete nabíjecí cykly a stárnutí baterie

Přijdou nové Apple Watch v osmém vydání s novým designem po vzoru iPhonů 12 a 13?