WWDC2022, aneb nebylo to pouze o představeném softwaru + iPad OS si zahrál hlavní roli!

Dnešní vývojářská konference WWDC společnosti Apple byla vskutku povedená, neboť krom představení nových verzí operačních systémů, které dostaneme k dispozici typicky na podzim tohoto roku pro celou příští dekádu jsme se mohli dočkat i dvojice hardwarových novinek v podobě Macbooků Air a Pro!

Z toho, co jsem ze živě komentovaného streamu pobral vychází Macbook Air stylem zcela nového šasi z již uvedených Macbooků Pro se O14" a 16" úhlopříčkou. To tedy znamená, že i zde se dočkáme dvojice kontroverzních nožiček, které celý stroj přizvednou a tím budou pod ideálním úhlem pro psaní na klávesnici. Samotné tělo Macbooku Air je pak silné pouze tak, aby bylo možné ukotvení magnetického portu MagSafe a dvojice Thunderbolt konektorů. Jestli jsem pak poslouchal dobře, tak Apple letos nevsadil na klínovitý profil, ale Macbook Air je po celé své ploše přibližně stejně široký!

Další hardwarovou novinkou, která ovšem mnohé zklamala je Macbook Pro ve 13" úhlopříčce, který se od posledního uvedeného modelu s M1 Silicon prakticky ničím neliší a jediným "benefitem oproti řadě Air je vestavěný ventilátor chladící čip M2 Silicon!

Velkých věcí jsme se poté mohli dočkat u posledně představeného systému iPad OS v již 16. vydání! Zde totiž Apple vyslyšel volání všech uživatelů tabletů iPad a umožnil multitasking v oknech, které si lze upravit jak velikostí, tak i rozložením a umístěním po celé ploše obrazovky! Tím daroval uživatelům neslýchanou a rovněž neskutečnou svobodu v ovládání celého systému! Jen stále doufám, že přístupnost takového řešení bude i nadále držet svůj standart. 

Abych nezapoměl, iPad lze nyní bez problémů propojit s externím zobrazovačem a aplikace v oknech přesouvat i na tento zobrazovač, což rozhodně kvituji!

Jestli Apple do systému iPad OS integroval také diskovou utilitu pro snadnou správu externích úložišť vč. jejich naformátování do patřičného sysstémového oddílu jsme se však prozatím nedozvěděli, ačkoli by to byla jistě výhra.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Aplikace AlDente, aneb omezte nabíjení Macbooka na 100% a šetřete nabíjecí cykly a stárnutí baterie

Přijdou nové Apple Watch v osmém vydání s novým designem po vzoru iPhonů 12 a 13?